Matteo Simoni en Veerle Baetens
Welkom in het decor van hotel 'De Gulden Schoen' in Antwerpen, waar de filmvoorstelling van 'De Patrick' plaatsvindt met de topcast Matteo Simoni en Veerle Baetens. Als fotograaf krijg ik een locatie en tijdslot ter beschikking waarin ik de foto’s moet maken. In de toegewezen suite bereid ik me voor op de shoot, waarbij elke minuut telt. Ik zet mijn belichting op verschillende plekken om voldoende variatie in poses te kunnen creëren en de serie zo gevarieerd mogelijk te maken. De acteurs poseren slechts een tiental minuten, dus het is essentieel om mijn ideeën snel en nauwkeurig uit te werken. Tijdens de shoot focus ik op compositie, belichting en het vastleggen van de juiste uitstraling van de acteurs, terwijl ik ook een praatje maak om een ontspannen sfeer te creëren. Het is een uitdaging om al deze parameters tegelijkertijd in gedachten te houden, maar bij mijn thuiskomst merk ik altijd voldaan dat ik een gevarieerde en mooie reeks beelden aan de klant kan voorleggen. Deze beelden blijven vaak jarenlang relevant voor diverse publicaties wanneer de acteurs ter sprake komen.
Harry en Olga
Mooi licht en de juiste setting om een extravagant koppel te vereeuwigen.
Herman en Alexander De Croo
In het kader van een portrettenreeks van excellenties samen met hun uitverkoren 'partner in crime', twijfelde onze Eerste Minister Alexander De Croo geen moment om mee te werken en zijn vader Herman aan te duiden als zijn beste vriend. In de periode van nakende verkiezingen zijn dergelijke foto’s belangrijk voor het imago van mensen die zich opnieuw verkiesbaar stellen. Voor mij is het een hele eer om deze twee invloedrijke mannen te coachen om de beste foto te maken, zelfs in warm weer en met de twee paarden die beducht zijn voor dazen en zich bijgevolg moeilijk laten berijden.
Fatma Taspinar
Voor de illustratie van een artikel maakte ik deze reeks beelden bij de VRT. In het kader van
La Durée ** in Izegem
Angelo Rosseel, chef van restaurant La Durée, ontvangt zijn gasten in een discrete woning in een verre uithoek van Vlaanderen, waar hij ook kookt. Mijn verplaatsing en werk werden meer dan gecompenseerd met een door de chef samengesteld menu. Wat een voorrecht om te genieten van de culinaire hoogstandjes van een chef die jaarlijks zijn twee Michelinsterren binnenhaalt!
Jani Kazaltsis en Qozmo
Altijd een plezier om met Jani samen te werken. 'What you see is what you get', altijd recht door zee. Het decor van de Renaissancegevel in Park Den Brandt leent zich perfect voor een ongestoorde portretsessie van de hond en zijn baasje...
Butcher's Craft
Het valt op hoe mensen die gepassioneerd zijn door hun vak graag op de foto gaan. Luc De Laet, zaakvoerder van Butcher's Craft, belichaamt de 'Slagerij 2.0'. Hij schuwt controversiële poses niet om zijn boodschap over te brengen, die vaak in contrast staat met zijn diepe liefde voor het ambacht en zijn serieuze toewijding aan product en klant.
Jeff Hanselaer van 'Pur Boeuf' kweekt vlees zelf.
Het is een enorm voorrecht als fotograaf om mensen te ontmoeten die vol passie praten over hun vakgebied en die energie uitstralen. Deze reportage is daar een prachtig voorbeeld van, met een trotse jonge ondernemer-chef-veeteler die mijn vaardigheden in het bakken van steaks heeft aangescherpt. Zie hem stralen naast die 'Blanc Bleu Belge billenman'. De foto's werden onder andere gebruikt voor een reportage in het magazine 'Culinaire Ambiance'.
Faroek Özgünes
Faroek Ozgünes is een bekende naam in Vlaanderen; vrijwel iedereen kent hem wel. Als een van de meest ervaren VTM-journalisten heeft Faroek een blijvende indruk achtergelaten op het Vlaamse medialandschap. Zijn kalme manier van verslaggeving en zijn toewijding hebben ervoor gezorgd dat hij een vertrouwd gezicht is geworden in talloze Vlaamse huiskamers.
Ik had het voorrecht om Faroek te portretteren voor de illustratie van een artikel in de weekendbijlage van Het Belang van Limburg. Tijdens de fotosessie heb ik Faroek ervaren als een persoon die rust uitstraalt, meewerkend is en een warme persoonlijkheid heeft. Hij begrijpt als geen ander dat fotografen vaak werken op basis van een briefing die de look en feel van een magazine wil uitstralen.
Jeno Del Turco, beste sommelier van België 2024
Veerle De Witte
Veerle De Witte, de CEO van De Standaard Uitgeverij, heeft mij benaderd voor het maken van een businessportret dat haar professionele uitstraling en toegankelijke persoonlijkheid zou vastleggen. Samen hebben we besloten om een setting te creëren die zowel huiselijk als strak oogt, wat perfect past bij Veerle's benaderbare stijl binnen een zakelijke omgeving.
Op elke foto straalt Veerle's zelfverzekerde houding en vriendelijke glimlach, wat de kijker uitnodigt om haar beter te leren kennen. De beelden vangen de essentie van haar leiderschap en visie, en geven een inkijkje in haar unieke karakter als CEO.
dr. Bob Vermeulen
Dr. Bob Vermeulen, plastisch chirurg verbonden aan het Ziekenhuis Oost-Limburg, schittert in een interview over borstreconstructies in het tijdschrift 'Gezondheid'. Als een expert op het gebied van reconstructieve chirurgie heeft Dr. Vermeulen talloze levens veranderd met zijn toewijding en vaardigheid.
Tijdens onze portretsessie, waarbij wij het operatiekwartier ombouwden tot heuse fotostudio, was het opmerkelijk hoe de dokter met toewijding mijn instructies opvolgde. Het gebruik van citroenen als symboliek voor borsten, hoewel onconventioneel, was een doordachte en effectieve keuze. Het zorgde ervoor dat de handelingen van de chirurg tijdens de fotosessie duidelijk werden overgebracht, zonder de lezer onnodig te choqueren.
'Gezondheid' is een laagdrempelig tijdschrift dat wordt uitgegeven door het ziekenhuis om patiënten en bezoekers op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de expertise van het ziekenhuis.