Interieurarchitect Hilde De Roo

Haarscherp en trefzeker

Abbeloos neemt interieurs van Punt Andere Lijn onder de loep
De klant: ultieme woonbeleving creëren

Interieurarchitecte Hilde De Roo concretiseert dromen en wekt interieurs tot leven. Ze geeft ruimtes een optimale invulling, laat functies tot hun recht komen en vertaalt de verzuchtingen van haar opdrachtgevers in een thuis die als gegoten zit. Geen enkele barrière staat het creatieve proces in de weg. Met haar ruimtelijke inzicht overkomt ze beperkingen en haalt ze het onderste uit de kan. Zelfs een onooglijke stal draagt een maakbare schoonheid in zich. En het resultaat van haar ingrepen benadert altijd de perfectie – net zoals de foto’s van Frank Abbeloos die Hildes projecten in beeld brengt.

De opdracht: focus op volmaaktheid

Hilde De Roo: “Met Punt Andere Lijn ontferm ik mij over interieurs in het hogere segment, zoals dit herenhuis in Elsene dat een grondige make-over nodig had. Ik tekende de ruimtes opnieuw uit, verbeterde de flow en verzoende het oude cachet met eigentijds comfort.” Het project omvatte veel maatwerk met hoogwaardige materialen. Franks opdracht: de intrinsieke schoonheid van de materialen laten spreken, en de warme, luxueuze sfeer van het ontwerp vatten.

De samenwerking: snel en prettig

Dat Frank een grote affiniteit heeft met architectuur, zorgde van meet af aan voor een klik. Net zoals Hilde voelt hij een gebouw emotioneel aan, en geeft hij zich voor de volle honderd procent. Hilde: “Ik heb veel waardering voor Franks professionele aanpak. De manier waarop hij zich inleeft in mijn betrachtingen en tegelijk toch zijn eigen stempel drukt. Soms ietsje té, zoals op het vlak van belichting. Als die in mijn ogen warmer moest zijn, vroeg ik hem wel om bij te sturen. Maar Frank gaf mijn intentie perfect weer – zónder traditionele overzichtsbeelden die geen ruimte laten voor nieuwsgierigheid.”

Het verdict: visueel verbluffend

Franks slaagde erin om Hildes kenmerkende signatuur te ‘snappen’ en om verwondering te evoqueren – precies wat Hildes interieurs beogen. Hij legde de realisatie op atypische wijze vast. Met veel close-ups die Hildes detaillistische focus onderstrepen: van de sublieme schittering van edele materialen en de intense warmte van massief hout tot de strakke strengheid van metaal. Perspectief, compositie, framing, belichting, … ze zoomen allemaal in op de designspecifieke details waarmee Hilde het verschil maakt. Hilde: “De foto’s zijn voor mijn nieuwe website, waar ze mijn streven naar perfectie moeten staven. Daarom wilde ik bewust geen omfloerste plaatjes, maar wel scherpe, gedetailleerde beelden. Het uiteindelijke resultaat is exact wat ik voor ogen had.”

Hilde is ook eigenaar en uitbaatster van La Gôtale, een ‘maison d’amis’ met gites in Manhay. Voor de foto’s van dit project doet Hilde vast en zeker opnieuw een beroep op Frank.