Frank Abbeloos architectuurfotografie

—beeld zonder ruis—

Fascinatie voor architectuur, technisch vernuft en oog voor detail – met die ingrediënten brengt doorgewinterde fotograaf Frank Abbeloos gebouwen en interieurs op sublieme wijze in beeld. Zijn foto’s blinken uit door hun sterke compositie, doordacht perspectief en weloverwogen belichting. Hij maakt zijn foto’s nooit op de bonnefooi: er gaat veel voorbereidingswerk en geduld aan vooraf. Tel daar nog meesterlijk vakmanschap bij, en je krijgt beelden die de essentie, de puurheid en het karakter van een ontwerp perfect vatten.

Frank speelt met licht- en schaduweffecten om vlakke, levenloze afbeeldingen te vermijden en diepte te suggereren. Hij werkt haast altijd met extra belichting om contrast te creëren, storende reflecties te vermijden, en de blik te leiden naar het juiste focuspunt. Zijn foto’s trekken de kijker het beeld in, en geven het oog een rustpunt.

Frank geeft een heel persoonlijke dimensie aan de architectuurfotografie, met veel aandacht voor de relatie tussen beeld en constructie. Zijn werk is accuraat en esthetisch. Hij laat gebouwen en interieurs optimaal tot hun recht komen – vaak mooier en interessanter dan de werkelijkheid. Dat resulteert in foto’s van een haast artificiële schoonheid – clean en uitgepuurd, als een strakke pennentrek die een ongebreidelde drang naar perfectie verraadt.