Van Overstraeten

Schoonheid scherpgesteld

Abbeloos brengt Van Overstraeten grandioos in beeld

De klant: interieurs met royaal tintje
Familiebedrijf Van Overstraeten verzorgt de totaalinrichting van interieurs voor particulieren, bedrijven en … de Koninklijke familie. De gebrevetteerde hofleverancier heeft een indrukwekkende geschiedenis en een benijdenswaardige reputatie. Als zelfs het Hof al jarenlang zijn interieurinrichting aan je toevertrouwt, mag je er donder op zeggen dat de realisaties koninklijk zijn.

De opdracht: foto’s met finesse

Van Overstraeten rijmt vlotjes ambachtelijk meesterschap met kwaliteitsmaterialen en nieuwe trends. Voor hun folder ter ere van het vernieuwde gebouw en de bekroning van het 125-jarige bestaan, vertrouwden Corry en Wilfried Van Overstraeten op Frank Abbeloos. “We kwamen via onze drukker in contact met Frank”, vertelt Corry. “Zijn visie op architectuurfotografie sprak ons direct aan. Zijn sympathieke inborst trok ons over de streep.”

De samenwerking: neuzen in dezelfde richting

“We hadden onmiddellijk een goed gevoel bij Frank”, zegt Corry. “Hij is een vlotte prater die weet van aanpakken. Hij heeft oog voor details en een groot inlevingsvermogen. En hij heeft aan één woord genoeg om zijn ding te doen. Prima, want wij hadden geen tijd om zijn handje vast te houden. Alles moest ook snel gaan om onze deadlines te halen. Frank stelde niet teleur: concrete beloftes, stipte afspraken en snelle oplevering.”

Het verdict: foto’s als kroongetuigen

Van Overstraeten ontwerpt en realiseert interieurs in uiteenlopende stijlen. De gemene delers: vakkennis, maatwerk en een onberispelijke esthetiek. “We verwachtten van de fotograaf dat die de esthetiek van onze projecten zou vertalen naar expressieve beelden met oog voor details”, zegt Wilfried. “Een interieur op sprekende wijze in beeld brengen is niet evident. Krappe ruimtes, complexe belichting, … allerlei factoren bemoeilijken de shoot. Frank stelde zich altijd soepel op, met zijn zintuigen op scherp. Zijn foto’s van onze realisaties zijn werkelijk het beste wat ik tot hiertoe heb gezien”, besluit Wilfried.