Light Gallery

Het licht gezien

Abbeloos zet Philips Light Gallery in de spotlights
De klant: allemaal lichtjes

Light Gallery is dé verlichtingsspecialist in België. Als onderdeel van de Philips groep bieden de Light Gallery-winkels een gigantische collectie armaturen in alle prijsklassen en stijlen. Je kunt er ook terecht voor professioneel lichtadvies, verlichtingsplannen, installatie en technische ondersteuning. Een unieke winkelformule, vernieuwende concepten en service met een plus verklaren het succes van de keten.

De opdracht: ontsnappen uit grijze massa

“Light Gallery heeft winkels over heel het land”, vertelt Marketing Manager Michael Wantens. “Van buitenaf zijn dat in feite nietszeggende dozen. Toch wilden we die fraai in beeld brengen, onder andere voor onze website. Ook van de interieurs hadden we sprekend beeldmateriaal nodig. Begin er maar aan, in een winkel waar honderden verlichtingsarmaturen branden!”

De samenwerking: plantrekker met fluwelen handschoenen

Ik leerde Frank kennen via mediabureau Pupil. Het was direct bingo: Frank weet mensen op hun gemak te stellen, zelfs als ze cameraschuw zijn. Hij is ook een echte plantrekker. Als het niet gaat zoals het moet, vindt hij tóch een oplossing – desnoods met ingewikkelde camerastandpunten en extra belichting. Ik apprecieer ook zijn veelzijdigheid. Noem hem gerust een seriële specialist: van portretten en winkelreportages tot POS-materiaal en shoots voor de website en blogs – hij draait er zijn hand niet voor om.”

Het verdict: foto’s die op het netvlies kleven

Met licht kun je barrières maken of opheffen, spelen met zien en niet zien. Frank is het prototype van de ‘old school-fotograaf’ die veel aandacht heeft voor belichting, positie en camerapunten. “Frank beheerst de kunst om verlichting te fotograferen als geen ander. Hij smijt zich volledig, zeult tonnen materiaal mee, en weet ook hoe hij het moet aanwenden. De foto’s die hij voor ons nam zijn ronduit schitterend. De man kent zijn metier door en door. En daarvan plukken wij de vruchten.”