Gilles Fostier

Sprekend stilistisch

Abbeloos geeft BE-DESIGNER een visueel klankbord

De klant: wisselwerking tussen plek, persoon en architect
Gilles Fostier, interieurarchitect en zaakvoerder van BE-DESIGNER, richt zijn creatieve pijlen op projecten voor particulieren, bedrijven en de overheid. Zijn stokpaardje? Ontwerpen, renoveren, inrichten en uitbreiden van woningen, lofts en kantoorgebouwen. Het bureau ontfermt zich zowel over kleine projecten als grootschalige uitdagingen. Altijd met oog voor details en duurzaamheid, grondige voorstudies en correcte budgettaire inschattingen.

De opdracht: architectuur in beeldtaal

Gilles Fostier: “Frank en ik gaan way back. Toen ik architectuurfoto’s nodig had voor mijn website, twijfelde ik geen moment. We zitten op dezelfde golflengte. Kunnen het privé ook goed met elkaar vinden. En wat de opdracht betreft: geen betere vakman dan Frank om onze ontwerpvisie op de gevoelige plaat te zetten.” Voor de website waren detailopnames nodig om de afwerkingsgraad te onderstrepen. En ook overzichtsfoto’s die sfeer scheppen in een ‘statische’ compositie.

De samenwerking: vakman met verbeelding

Gilles Fostier: “Frank is een fotograaf die architectuur aanvoelt en zich kan inleven in onze visie. Hij zet het licht naar zijn hand en speelt – net zoals wij in onze ontwerpen – met perspectief en contrasten. Hij registreert perfect hoe wij als bureau een ruimte afbakenen en invullen.” Frank is een ‘trage’ fotograaf in die zin dat hij zijn onderwerp benadert met geduld en empathie. En als professional met decennia ervaring hoeft de opdrachtgever hem niet bij het handje te houden. Gilles Fostier: “Frank levert niet alleen schitterend werk. Hij trekt zijn plan, komt afspraken na en levert een afgewerkt product af dat doet wat het moet doen.”

Het verdict: kunstzinnig zonder kapsones

De website van BE-DESIGNER is het digitale visitekaartje van het bureau dat potentiële klanten over de streep moet trekken. De foto’s reflecteren de visie en geven het bureau een gezicht met cachet. Gilles Fostier: “De belichting, het lijnenspel, de framing, … het hele plaatje klopt en vertelt telkens het juiste verhaal. Franks grootste sterkte is volgens mij de combinatie van het artistieke en het buikgevoel. Hij legt een gezwind parcours af om de schoonheid van onze realisaties fraai in beeld te brengen zonder in clichés te vervallen.”