e-Konstrukt

Meegroeiappartement e-Konstrukt – strakke architectuur, subliem in beeld gebracht

Meer dan twintig jaar geleden richtten Mario Vermeulen en zijn echtgenote Katia Hoefnagels een firma op in bouw- en betonwerkzaamheden. Vandaag focust e-Konstrukt op projectontwikkeling, -beheer en -begeleiding van nieuwe en gerenoveerde panden. Hun residentiële projecten zijn kwaliteitsvol, duurzaam en met een sprekende architectuur. Voor de referentieprojecten op hun nieuwe website klopten ze aan bij Frank Abbeloos.

Functie en esthetiek in harmonie

“Mario en ik combineren wonen en werken in een modern en energiezuinig appartementsgebouw”, vertelt Katia. “De eigentijdse bouwstijl verzoent strenge energienormen en duurzame materialen. Het is ook een vooruitstrevende meegroeiwoning die even functioneel als esthetisch is.” Om hun project passend in beeld te brengen, deed het koppel een beroep op Frank Abbeloos, die door een reclamebureau werd aanbevolen.

Geoliede samenwerking

Abbeloos fotografeerde zowel exterieur als interieur, met de nadruk op het woongedeelte. “We zaten onmiddellijk op dezelfde golflengte met Frank, en zijn professionalisme wekte vertrouwen. Het traject van eerste kennismaking tot oplevering van het beeldmateriaal verliep gesmeerd”, zegt Katia. “Frank werkt rustig, beheerst en haast onopvallend – we ondervonden geen enkele hinder van zijn aanwezigheid.”

Weloverwogen belichting

Het lichte en ruimtelijke interieur is overwegend wit met warme, donkerbruine accenten. Hoewel de woning baadt in het daglicht scheen de zon de dag van opname niet en zorgde Abbeloos voor extra belichting – zijn dada. De foto’s van het interieur kregen hierdoor veel meer diepte en perspectief. Bovendien komt het contrast tussen de witte basis en de warme accenten zo perfect tot zijn recht. “De foto’s van ons interieur zijn ronduit subliem – ze sluiten naadloos aan bij de strakke inrichting, en accentueren de bouwkundige details”, vertelt Katia.

Beeld zonder ruis

Ook in de kleinere ruimtes zoals de badkamer, installeerde Abbeloos extra belichting. Omdat die niet kon worden verborgen tijdens de opnames, moest er achteraf nog worden weggewerkt. Ook het beeld dat je door de spiegels waarneemt, lichtte hij uit om een kristalhelder effect te garanderen. “Tijdens de opnames van de living, die uitgeeft op het terras en metershoge ramen heeft, was het somber weer. Frank installeerde een batterij flitsen om het effect van zonlicht te imiteren – een knap staaltje technisch vernuft!”

“Frank is erin geslaagd om onze woning – toch het visitekaartje van e-Konstrukt – op indrukwekkende wijze weer te geven. Zijn beeldmateriaal doet ons portfolio eer aan, en geeft ons bedrijfsimago een boost”, besluit Katia.